Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ζάλμοξη άσε τις αηδίες και κλείσε τα φώτα στις 8.30 σήμερα να κάνεις οικονομίες!

ορίστε μας!
που μας προτρείνεις να τα ανάψουμε όλα! χαιρέκακε! και τι θα κερδίσεις, ε;

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΣΤΑΘΕΡΟΊ!


ΣΤΙΣ 8.30 ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ.


έλα μαζί μου και σβήσε το φως, θα σου πω μια ιστορία για έναν ουρανό που αλλιώς σε φαίνεται...

κάναμε κατασκήνωση στην παραλία του σίμου...
τα παιδιά όλα μικρότερα...

το νησί, του παμούκ ή δε θυμάμαι ποιού. τα δυο παιδιά στην εώρα, κι εγώ κάτω, στην άμμο...
διάβαζα.
τους άρεσε τόσο...

μια από τις όμορφες στιγμές.

και μετά, ξαπλωμένοι όλοι μαζί στην άμμο. με σεντονάκι το σκοτάδι μιας ερημικής παραλίας, και την τηλε όραση να παίζει:
ήταν τότε δυνατόν, κι έπαιζε εξαιρετικά καλά! βλέπεις δεν υπήρχε ηλεκτρικό σε ακτίνα χιλιομέτρων. έτσι τα αστέρια, τα μικρά, τα μεγάλα, τα χρώματα του γαλαξία, το φωτοστέφανο του φεγγεριού, η κυρία νύχτα φιλόξενη...

μόνο έτσι έχεις την καλύτερη τηλε/όραση.

αν σβήσουμε τα φώτα, θα δούμε έναν ουρανό πιο φιλόξενο, και μια γη, έστω και για μια ώρα, λιγότερο φορτωμένη.


και πού ξέρεις!

η ευαισθητοποίηση μπορεί να απλώσει και να γίνει απαίτηση στο μαύρο κόσμο που ζούμε...
ε; τι λες ζάλμοξη;

σβήσε τα φώτα, κοίτα το φεγγάρι....

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!

16 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"...θα σου πω μια ιστορία για έναν ουρανό που αλλιώς σε φαίνεται..."

Για λέγε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλό Σ/Κ :))

Unknown είπε...

ναι, θα σε την πω (το σε είναι γιατί έχω παρασυρθεί στις παρέες μου με κάτι σαλονικιές... άλλο πράμα!)

Tyler Durden είπε...

Το θέμα το πιάνεις ωραία, αλλά μάλλον σε λάθος τάιμινγκ, δεν χρειάζεται να μας το επιβάλλουν όλοι αυτοί οι δήθεν. Δες και την δική μου άποψη:

Μια ανούσια ενέργεια όπως οι ευχές της πρωτοχρονιάς και των γιορτών, όπως οι διάφορες ημέρες για τα ζώα, τη γη, το περιβάλλον τη γυναίκα, κλπ, που τους θυμόμαστε μόνο μια μέρα και όλη την υπόλοιπη χρονιά συνεχίζουμε την πεπατημένη.

Δεν είναι τυχαίο που έσπευσε να την αγκαλιάσει και διατυμπανίσει η κυβέρνηση των λιγνιτών, του λιθάνθρακα και δυνητικά της πυρηνικής ενέργειας. Τζαμπαμάγκες που νομίζουν ότι βάφουν αυγά με πορδές.

Μια μέρα σαν την 28 Μαρτίου θα είχε νόημα αν η αποχή από το ρεύμα ήταν κλιμακούμενη και με κάποια δημιουργικότητα , αν πχ φέτος ήταν 2 ή παραπάνω ώρες, αν ορίζονταν και δεύτερη ή τρίτη μέρα τη χρονιά, ώστε η συνεχής αύξηση του χρόνου να μας ωθούσε και σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό για το πώς θα περάσουμε αυτό το αποηλεκτρικοποιημένο χρονικό διάστημα.

Αν οι, θεσμικές-πλέον, περιβαλλοντικές τεχνοκρατικές οργανώσεις WWF & Greenpeace που θέλουν να αντικαταστήσουν υποχρεωτικά τη χολέρα με πανούκλα (τις ενεργοβόρες μεν αλλά ακίνδυνες λάμπες πυράκτωσης με τις χαμηλής κατανάλωσης αλλά τοξικές και με ακτινοβολία) ξέφευγαν λίγο από την μονοδιάστατη σκέψη του μάρκετινγκ των δημόσιων σχέσεων και του τεχνοκρατισμού, θα ξαναθυμόντουσαν ίσως τις μέρες του αγνού και πρωτοπόρου οικολογικού κινήματος και θα πρότειναν αποτελεσματικότερες και πιο δημιουργικές προτάσεις από την 1 ώρας συσκότιση, η οποία θα μπορούσε να γίνει και υπό μορφή παιχνιδιού μια φορά τη βδομάδα, ίσως και μια φορά την ημέρα ίσως και για 2 ώρες την ημέρα, να βιώσουμε ξεχασμένες αισθήσεις, να δούμε τον κόσμο και τους γύρω μας με άλλα μάτια, υπο τη φλόγα του κεριού, του φεγγαριού, των άστρων….

Ασφαιρα πυρά είναι, αυτή η ενέργεια δεν διαφέρει σε αποτελεσματικότητα από μια λιτανεία για τον εξορκισμό του κακού (κλιματική αλλαγή στην προκειμένη). Ηδη υπάρχει και αντικίνημα που λέει ανάψτε τα πάντα αυτή τη μέρα. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να μην κάνω τιποτε, να περασω εκείνη την ώρα όπως κάθε άλλη, ούτε παραπάνω ούτε καθόλου φώτα.

Coco είπε...

εγώ λέω να σβήσουμε τα φώτα από τις οχτώμισι και μετά συνέχεια και "πού ξέρεις"
πολλά μπορεί να συμβούν!!

zalmoxis είπε...

Καλημέρα!

Συμφωνώ απολύτως ως προς το ποιά είναι η καλύτερη τηλε-όραση και ανήκω στους σταθερούς πολέμιους της τηλεβλάκωσης (aka "xαζοκούτι").

Ωστόσο, μου είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να συμμετάσχω σε κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν επαινετέο μεν, ωστόσο (όπως και πολλά άλλα στην Τσουμχουρία αλ Γιουνανία) κατάντησε κάτι "γκλαμουράτο" και βγήκαν να το καπηλευτούν όλες αυτές τις ημέρες από τα ΜΜΕ διάφορα νούμερα και υποκριτές, όπως ο "Νικητα(ρα)ς ο δεντροφάγος" (aka "Ομέρ Πριόνης") κάτι λαμόγια υπουργοί της πιο αναίσθητης και παχυδερμικής σε θέματα περιβάλλοντος κυβέρνησης στην Ε.Ε., κάτι λαϊφσταϋλίστικα "νούμερα" σελέμπριτυς που όλες τις υπόλοιποες ημέρες κυκλοφορούν με ενεργοβόρα 4x4 για να αγοράσουν cd με δώρο εφημερίδα στο περίπτερο, "πολίτες" που πετούν τα αποποφάγια στους κάδους ανακύκλώσης, "ζωόφιλοι" των οποίων τα σκυλιά έχουν μεταρέψει τα πεζοδρόμια σε υπέργειο βόθρο, καπνιστές που δε σέβονται τους διπλανούς τους (κι εδώ πρώτη η Ελλάδα) μια ολόκληρη χώρα - παράδεισος των επιγόνων του Νέρωνα, κράτος με άπειρες περιβαλλοντικές καταδίκες από την Ε.Ε., η πιο, ρυπαρή πρωτεύουσα της Ευρώπης, κ.λπ.
Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι εν πάση περιπτώσει με κάποια σχετική δυσκολία (υπό συνθήκες που δεν είναι και οι ιδανικότερες εδώ πέρα) , ΔΕΝ τυπώνω, ΔΕΝ καπνίζω, ΔΕΝ οδηγώ, ΔΕΝ τρώω κρέας, ΔΕΝ ρυπαίνω, ΔΕΝ χρησιμοποιω Μαζικά Μέσα Μεταφοράς (πλην εκτάκτων καταστάσεων) ΔΕΝ ζητάω νάϋλον σακούλες, ΔΕΜ... ΔΕΜ... ΔΕΜ.. (διάφορα "ΔΕΝ" που μου επιτρέπουν να δηλώνω πως διάγω βίον -σχετικώς- οικολογικό) ΔΕΝ επιθυμώ να έχω σχέση με τέτοιου είδους "ενοχικές" (οι παρούσες και οι παρόντες εξαιρούνται, κάτι ππου το εννοώ και δεν το αναφέρω τυπικώς ή ως σχήμα λόγου) και "ενιαύσιες" πρωτοβουλίες.
Ωστόσομ σέβομαι την άποψή σου και μακάρι απόι την αποψινή πρωτοβουλία να βγει κάτι καλό (αν και πολύ αμφιβάλλω, καθώς τολμώ να πω πως γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον ελληνάρα)!

Unknown είπε...

αγαπημένε μου σαλονικιέ,
κάθε τι που είναι καλό, απ'όπου και να το πιάσεις, γίνεσαι καλύτερος.
έγραψα μια βρισιά τσουβαλάτη τώρα, και την έσβησα, για τα παχύδερμα που κάνουν θέμα με τόση υποκρισία.
δε με νοιάζουν τα παχύδερμα. ξέρετε ποιους εννοώ.
με νοιάζει όμως, έστω κι αν τα παχύδερμα το δέχονται και το ζητούν με περισσή υποκρισία, να συμμετέχω σε κάτι που αυτοί δεν καταλαβαίνουν, αλλά που είναι ούτως ή άλλωςθ

MenieK είπε...

με την εθνική να παίζει... χλωμό το βρίσκω (εγώ θα κλείσω τα φώτα αλλά όχι την τηλεόραση, το δηλώνω ευθαρσώς, όπως δηλώνω ότι συμφωνώ με τον Tyler και τον Ζalmoxis και τώρα πάω να ξετυλίξω τις εφημερίδες με τις προσφορές σε σιντοντιβιντιά, να!)

shirine nour είπε...

προτείνω κάποιες προτάσεις του Τάιλερ να τις κάνουμε μανιφέστο και να ζητήσουμε να γίνουν καθεστώς. έστω και ενδομπλογκικό. από κάπου η σπίθα γίνεται φλόγα.

zalmoxis είπε...

Α! Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο πως "συμμετέχει" και ο υπουργός χάρη στον οποία η Ελλάδα ξεφωνήθηκε από το Πρωτόκολλο του Τόκυο (Σουφλιάς)...
Και ο Πάκης...
Και το σαϊνι ο Στυλιανίδης που ως υπουργός Παιδείας αναπαρήγαγε τον αστκό μύθο του Hellenic Quest (της ελληνικής ως γλώσσας των υπολογιστών)...

@ MenieK

το dvd "Gladiator" νομίζω πως δίνει αύριο δωρο και μια "Καθημερινή"...

VAD είπε...

Εχοντας διαμορφώσει πραγματική οικολογική συνειδηση,πριν ακομα η οικολογία γινει μοδα των σαλονίσιων,καθώς μεγάλωσα μέσα στα χωράφια,καθώς έλιωσα μέσα στα καπνοχώραφα,δηλώ υπευθύνως ότι δε θα συμμετάσχω σε μια πατατιά που θέλει να μου φορτώσει ευθύνες που δε μου αναλογούν.....
Επιπλέον,παιζει και η Εθνική,ως εδηλώθη ανωτέρω υπό υγιώς σκεπτομένων φιλάθλων!
Τι λες ρε Κακλαμανιε,που θα προδώσω την Εθνική για να στηρίξω τις παπαριές σου.....

Unknown είπε...

λοιπόν, μόλις γύρισα από μια υπέροχη βόλτα στη νέα μάκρη! ακούστε να δείτε :)
αν, έστω βλακωδώς συμμετέχουμε, μπορεί να κάνουμε να σκεφτούν κι αλλοι το θέμα,.και σιγά σιγά να γίνει μια ουσιαστική κινητοποίηση.
αν όμως θεωρούμε ότι επειδή είναι ^%&^%*^& οι πολιτικοί μας δεν το κάνουμε, τότε, τι κερδίζουμε; η γη ζεσταίνεται, τα παχύδερμα συνεχίζουν, και δε γίνεται τίποτα.


είδατε το φεγγάρι; μια φλούδα-χαμόγελο στον ουρανό είναι σήμερα, σβήστε τα φώτα, κοιτάχτε το....


τι να κάνω; βρίσκομαι σε τρομερό αδιέξοδο. οι μισοί φίλοι μου είναι διανοούμενοι, και οι μισοί είναι φίλαθλοι!

μωρή μένη, να σου πω, πότε θα τα ξαναπιούμε;

MenieK είπε...

πρώτον, όποτε θές... πάντα περνώ τέλεια (και επ' ευκαιρία σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση στη χθεσινή εκδήλωση, ήταν -και ήσουν- εξαιρετική)
δεύτερον, ποιος ΣΕ είπε, καλή μου, ότι οι φίλαθλοι δεν εμπίπτουμε και στην κατηγορία διανοούμενοι? Ξέρεις πόση διανοητική προσπάθεια θέλει η παρακολούθηση (με την έννοια της αντίληψης και της κριτικής) ενός αγώνος ποδοσφαίρου? Τσ, τσ, τσ! Μου φαίνεται στην επόμενη συνάντηση πρέπει να σου κάνω ένα σεμινάριο :-Ρ

Unknown είπε...

αχ, το όνειρό μου μένη είναι να βρούμε χρηματοδότηση για να ανέβει όλο το έργο!
εξαιρετικοί δεν ήταν οι ηθοποιοί;
και η σκηνοθεσία ήταν άκρως ευρηματική, όταν σκέφτεσαι και σε τι χώρο έγινε!
φιλιά! λες στην επόμενη συνάντηση να βρεθούμε σε κανένα ματς;
ματς μουτς!
(εν τω μεταξύ στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω έκφρασης, το πρώτο γράμμα μου βγήκε το αμέσως επόμενο. το έσβησα πάραυτα, γιατί τέτοιοι συνειρμοί, απαγορεύονται, χα χα χα:)
και πολύ καλημέρα σας!

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Εγώ με τον zalmoxis !!

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Και μ'αυτό :
http://antiearthhour.blogspot.com/2009/03/dont-participate-in-60-minutes-of.html

Unknown είπε...

άχ, αυτοί οι έξυπνοι φίλοι μου!
που να τους προφτάσω...
:)