Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

εξυπηρέτηση πελατών/πολιτών/ανθρώπων. Δήμος χαλανδρίου

πήγα στο παλιό δημαρχείο χαλανδρίου, στα κεπ. ήθελα το γνήσιο υπογραφής σε μια υπεύθυνη δήλωση. δεν περίμενα καθόλου, οι δυο υπάλληλοι που είχαν αυτή την αρμοδιότητα ήταν ελεύθεροι. μάλιστα κάθισα να γράψω την υπεύθυνη δήλωση και μετά πήγα ξανά μπροστά στον υπάλληλο. είχε πολλή ζέστη, ξέρετε, την περασμένη βδομάδα έγινε αυτό.
νά σου κι ένα χοντρούλι γεροντάκι. ζητούσε γιατρό, γιατί στο παλιό δημαρχείο ή κάπου τέλος πάντων υπάρχει δημοτικό ιατρείο.
το γεροντάκι ρωτάει τον τύπο που κάνει περίπου πόρτα εκεί, κάθεται, βλέπει, κλπ κλπ.
ο τύπος απαντάει:
- όχι. να πάτε σπίτι σας και να δείτε από το ίντερνετ πότε έχει γιατρό.
- μα... λέγανε σήμερα...
- ε δεν έχει σήμερα, υπάρχουν πολλές αλλαγές τώρα.
-... πώς, ίντερνετ εγώ ... δεν...
- ε, τι να σου κάνω, αγγάρεψε καναν ανηψό σου εκεί, να βρει.

ΓΑΜΏΤΩ.

νομίζω, κύριε Δήμαρχε Χαλανδρίου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκτιμάτε πως το 'γαμώτω', λόγω ανθρωπιάς, θα το λέγατε κι εσείς.
το γεροντάκι έφυγε.
πιστεύετε πως δεν πρέπει να κάνετε τίποτε γι' αυτό;
αποκλείεται, άνθρωποι είσαστε κι εσείς.

πρότασή μου: μιλήστε σ' αυτούς που πληρώνονται από τον δήμο, η τρίτη ηλικία είναι ευπαθής. δε θα ήταν τίποτα να βρει άκρη ένας υπάλληλός σας απ' αυτούς που μάλιστα εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή έτυχε να μην έχουν φόρτο εργασίας. εφόσον μάλιστα υπάρχει κι αυτός ο υπάλληλος που, περίπου, κάθεται εκεί και επιβλέπει, και βλέπει ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι εκείνη τη στιγμή δεν έχουν δουλειά, θα ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθεί ένα γεροντάκι; κοντά στα άλλα του προβλήματα με τον καύσωνα, τη μοναξιά, την οικονομική κρίση, να του κολλήσουμε και την κατάθλιψη;

επιμένω στο γαμώτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: