Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ένα παιδί μετράει τ' άστρα και μας μαθαίνει το βλέμμα πάνω μας.

παιδιά, όποιος ενδιαφέρεται, καλό είναι να κοιτάξει το παρακάτω: τι σημαίνει 'αυτοσχεδιασμός' και χορός;
εγώ που είμαι άσχετη μιλάω για βλέμμα και για θάρρος. αυτά τα δυο με εντυπωσίασαν στην πιθανώς αυριανή σας καθηγήτρια: ένα μικρό κορίτσι με τη λεβεντιά της αραβοσύνης και την ευαισθησία της γυναίκας, με τη σοβαρότητα και την ευθύτητα της νιότης που χαράζει δρόμους:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ DIANA SABRI

IMPROV-COMPOSITIONS

ΣΤΟ SERESTA DANCE STUDIO, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.

Το IMPROV COMPOSITIONS απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση και ως στόχο έχει τη διερεύνηση της δομής του αυτοσχεδιασμού ως προς τη δημιουργία της σύνθεσης.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Αρχικά θα εστιάσει στην κινητοποίηση εσωτερικών ερεθισμάτων ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα σειρές κινήσεων και κατεύθυνσης εντός του χώρου, καθώς επίσης και στην περαιτέρω άρθρωση της κινησιολογικής δυναμικής. Στη δεύτερη ενότητα θα γίνει μία προσέγγιση στον σωματικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων στον χώρο. Αναλυτικότερα θα επικεντρωθεί στο σόλο και στην ικανότητα του να επικοινωνεί με άλλους, στην οικεία σχέση ντουέτου και στις πιο περίπλοκες σχέσεις σε τρίο και κουαρτέτο.

Τα μαθήματα θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ελευθερία να προσαρμόσουν τις ιδέες τους και να παρουν τις δικές τους αποφάσεις στις διαδικασίες, εστιάζοντας στη χρήση του χώρου, χρόνου και στην κατασκευή του νοήματος ώστε να φέρουν ζωή στις ιδέες τους με όποια μορφή ή στιλ επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

6979784363 dianasabri@hotmail.com

Η Ντιάνα Σάμπρι διερευνά τον αυτοσχεδιασμό στο χορό χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα, όπως το θέατρο, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Ο αυτοσχεδιασμός είναι πυρήνας στη διαδικασία της δουλειάς της. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση στη χορογραφία και στηνperformance, εστιάζοντας σε διαφορετικά κοινωνικά θέματα, συνδέει τη θεωρία με την πρακτική της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της σε Παραστατικές Τέχνες [BA Hons] στο De Montfort University, Λέστερ - Αγγλία. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο σύγχρονο χορό με την Στέλλα Ζάννου [Χορογράφος της ομάδας Smack Dance Company] και στο κλασικό μπαλέτο στη σχολή Sara Jane Hayden School στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Roehampton University, Λονδίνο -Αγγλία, στο Σύγχρονο Χορό [BA Hons] και τελείωσε το μάστερ της στη Χορογραφία στο Dartington College of Arts, Ντέβον -Αγγλία.

Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στον Ερυθρό Σταυρό [Αθήνα, 2007] και στο Cati Dans studio[Κωνσταντινούπολη, 2010 - 2011]. Έχει δουλέψει με την Σοφία Σπυράτου [Χορογράφος της ομάδας Χοροθέατρο Ροές] 2009, την ομάδα CScape Dance Company [Κορνουάλη] 2009, και παρουσίασε τοRock Steady στο BIPOD 2011 [Beirut International Platform of Dance, Βυρητός -Λίβανος]. Έπαιξε βασικό ρόλο στην ταινία Ibn Battuta του σκηνοθέτηΤariq Teguia [Ελλάδα -Λίβανος] 2010 - 2011, και συμμετείχε στο Return to Sender - Mail Art Project της Kathleen Bitetti στο London Biennale 2010. Αυτή την περιόδο, η Ντιάνα δουλεύει πάνω στην καλλιτεχνική της έρευνα Pistachio - Φιστίκι [2011 -2012].

Δεν υπάρχουν σχόλια: