Κυριακή 3 Απριλίου 2011

μη νομίσετε πως είναι μόνο ο Αγαμέμνονας.

Description Site in Mycenae, Greece: The famous gold death mask was called the mask of Agammemnon by Schliemann, but has been proven to 300 years olders; or from 1450 to 1500 BCE. Still the name stuck and the artifact is now in the Athens museum.

http://www.saudiaramcoworld.com/issue/201102/roads.of.arabia.htm
δείτε τις φωτο των ευρημάτων της τελευταίας δεκαετίας.
αξίζει να αναγνωρίσουμε ομοιότητες.
ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΑΛΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
ΑΞΙΖΕΙ.
ΔΕΙΤΕ.

βλέπετε, η αραβική ποίηση της προϊσλαμικής εποχής είναι τόσο προηγμένη, ακριβώς όσο και οι άνθρωποι που ακουμπούσαν επάνω της την ίδια τους την ψυχή.

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxa εκτώς από πολύ ωραία είσαι και πολύ γρήγορη.. δε πρόλαβε να το δει ο ήλιος το προηγούμενο.. σε έβαλα στο ρουφιάνο του σάντ μπαρ για να θυμηθώ να ξανά έλθω να δω την απάντησή σου.. και είδα ότι σκάρωσες νέο.. :):)
ναι ευδιάκριτη ομειώτητα.. χμ.. αντιμετοπίζω τον πολιτισμό ως ανθρώπινο γενικά.. όλοι περαστικοί είμαστε και στον τόπο και στο χρόνο.. κάποιοι αφείνουν κάποια ίχνη.. επιρεαζόμενοι από τους προηγούμενους και επιρεάζοντας τους επόμενους.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

MenieK είπε...

καλή και η διαπολιτισμικότητα, καλή και η διακειμενικότητα, καλή και η διαφυλικότητα, καλή και η διαχρονικότητα. Αυτός είναι ο Αγαμένμων, τελεία και παύλα