Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

http://anemos5.blogspot.com/ η παγκοσμιοποίηση του τρόμου

όσα παίρνει ο άνεμος...
δείτε τον άνεμο και το θεουλίνι σήμερα.

κι άντε να ζήσεις μετά.
λίγο πριν τα χριστούγεννα, ένας ειδικός φρουρός, εν καιρώ ειρήνης, χωρίς ο εχθρός να βαστάει όπλο, στο κέντρο της αθηνας, πλησίασε και σκότωσε με μια σφαίρα στην καρδιά τον εχθρό του.
ο εχθρός του ήταν ένα άοπλο ανθρωπάκι 15 χρόνων.
τι να εξηγήσει, και τι να πει. να δούμε αν κανας επι πληρωμή παραμυθάς σκαρφιστεί κανένα παραμύθι, ίσως στο τέλος μας πούνε ότι το παιδάκι ήταν καλλικάτζαρος.

τώρα, εκεί, δίπλα στη βηθλεέμ, μας βομβαρδίζουν. επιτίθεται η χαμάς εναντίον αμάχων, επιτίθεται η μηχανή του ισραηλινού στρατού εναντίον μιας κοινωνίας ανθρώπων.
αυτό δεν είναι το 'οδόντας αντί οδόντος' και 'οφθαλμός αντί οφθαλμού'.
είναι μαζική εξόντωση.
και δεν μπορεί μια κοινωνία, η εβραϊκή, επειδή υπέστη την προσπάθεια εξόντωσης από το χίτλερ, το κράτος αυτής της κοινωνίας, να πρεσβεύει την εξόντωση για άλλες κοινωνίες.

γιορτινές μέρες, κάποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις, συμπράτουν με καλοντυμένα προφανώς λαμόγια, και δηλητηριάζουν μια για πάντα τη ζωή μιας γυναίκας μετανάστιδας στην πατρίδα μας, γιατί τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση.

αν αυτό δεν είναι η παγκοσμιοποίηση του τρόμου,
τότε
δεν ξέρω τι είναι.

21 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Αυτό ακριβώς είναι...


Χρόνια Πολλά, ελπίζω καλύτερα...

Unknown είπε...

χρόνια πολλά και σε σένα τερατάκι της αμάθειας και εξυπνούλι της αμάλθειας!
θέλω να κάνω μια ευχή!
αντί για 'χρόνια πολλά!'
να λέμε:
'ανησυχίες πολλές!'

χρειάζεται να ανησυχούμε πλέον. κάπως να ξυπνήσουμε όλοι μαζί, για ένα κόσμο με λιγότερη βία και περσότερη δικαιοσύνη....

την καλημέρα μου, τις ευχές μου, και κάθε καλό!
:)

agrampelli είπε...

Καλημέρα..τι φρίκη! έχεις απόλυτο δικιο..."ανησυχίες πολλές" λοιπόν!

νατασσΆκι είπε...

ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι είναι...
Και δεν ξέρω πόσο άλλο μπορώ να ανησυχώ
(όχι μόνο καλικάντζαρο, αλλά και εξωγήινο και εχθρό της πατρίδας θα το βγάλουν το παιδί, να δεις)

Δεν ξέρω αν μπορώ πια να λέω καλημέρα

(μήπως, μια και είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, να πάμε για ψώνια, ε;)

Κυρία παύλα που σε λένε ελένη,
καλό κουράγιο
και "καλά ξετελέματα", λένε στο χωριό μου....

Φιλιά, ωστόσο
μπας κι αντέξουμε...

Unknown είπε...

αγαπημένη μου αγράμπελλη, αν ανησυχούσαμε για την πορεία της κοινωνίας και για τους διπλανούς μας, θα ήταν όντως η κοινωνία μας πιο δραστήρια, και η ζωή μας πιο 'ζωή'!

Unknown είπε...

νατασάκι γλυκό, να ξερες το 'καλά ξετελέματα' πόσο επίκαιρο είναι...
:)
φιλάκια σε όλους!

kyriaz είπε...

Δες και τη σιγή του Ομπάμα για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή-λέει πολλά για το νέο Πρόεδρο...

Χρόνια Πολλά Ελένη.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Κyriaz, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! αυτό για όσους νόμισαν ότι επειδή αλλάξε το δερμάτινο χρώμα του προέδρου των ΗΠΑ αλλάξαν τα πάντα. ΛΑΘΟΣ!! τίποτε δεν άλλαξε ούτε θα αλλάξει. ο Αφρικανός πρόεδρος εξελέγην δυστυχώς με αμερικάνικη νοοτροπία. δεν άλλαξε τους αμερικάνους εκείνος άλλαξε τη νοοτροπία του.
Δεν συμφωνώ, για να έρθουμε στο θέμα, με όσα λέγονται για τη Χαμάς. (αν και δεν συμφωνώ με τρόπο που χηρίζεται το Παλαιστινιακό γενικώς). Αλλά η Χαμάς βγήκε με εκλογές, Δημοκρατικές, και υπό το έλεγχο οργανώσεων που το ομολόγησαν. Βγήκε γιατί ο λαός δεν θέλει τον Αμπάς ούτε την άκαρπη μέθοδό του. αυτό είναι ένα μήνυμα που δεν θέλουμε να το δούμε!! η Χαμάς δεν σκοτώνει άμαχους για το μεράκι, δεν έμεινε άλλη λύση!! ο Διάλογος είναι το μεγαλύτερο ψέμα. στη Γάζα οι νέκροι ξεπέρασαν τα 250 και οι τραυματίες τα 750. στα κατεχόμενα οι νεκροί είναι δυο. μακάρι και στις δυο πλευρές να μην υπάρχει κανένας έστω πονεμένος, αλλά ας δούμε την αντιστοιχία. ποιός απειλεί ποιόν; οι σιωνιστές φοβούνται τις χειροποίητες ρουκέτες της Χαμάς; τι χοντρή πλάκα; υπάρχουν εκλογές στο ψευδοκράτος ο Μπαράκ, υποψήφιος πρωθυπουργός απείλησε τη Χαμάς, οπότε τι να κάνει η Λίβνη όταν 75% των σιωνιστών δεν θέλουν διάλογο με τ Χαμάς για να κερδίσει τις εκλογές και να βγει πρωθυπουργός, γιατί απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση, έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο πατριοτισμό! και να που σκοτώνει τους Παλαιστίνιους!! όσοι παρακολουθούν τα γεγονότα ξέρουν ότι κάθε φορά που κάνουν οι σιωνιστές εκλογές έχουμε να κάνουμε με πόλεμο...
πάντως δέστε και αυτό http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/12/blog-post_236.html

ritsmas είπε...

Μια από τα ίδια. Τίποτα δεν αλλάζει. Πόσο αιμα πια πρέπει να χυθεί για να αναπνεύσει ελευθερος ο κόσμος ;

Coco είπε...

τα νέα είναι άσχημα. μια ελληνίδα φίλη που ζει στη Ν. Υόρκη είχε κάτι λεφτά ν΄αγοράσει ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα και να μείνει εδώ. χθες έμαθα ότι το 13% που της κράταγαν το μήνα εδώ και χρόνια σε μετοχές της εταιρίας στην οποία δουλεύει, χάθηκε, σπίτι δεν μπορεί πια να πάρει και της έχουν μείνει ίσα για να ζει και πάλι καλά. δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά απολύονται σωρηδόν

NOCTOC είπε...

O Μπαράκ είναι ένας λευκός Αμερικάνος που έχει απλά πιο σκούρο δέρμα.Οι Εβραίοι Σιωνιστές που ελέγχουν την Αμερική οικονομικά,πολιτικά, και που έχουν μονοπώλιο στα μέσα μαζικής (και όχι μόνο) πληροφόρησης και που έχουν καταφέρει να ελέγχουν και την ελευθερία της σκέψης στη χώρα, δεν θα τον άφηναν ποτέ να εκλεγεί πρόεδρος αν δεν ήταν βέβαιοι ότι θα υποστήριζε τις Σιωνιστικές τους πεποιθήσεις.Το λυπηρό είναι ότι και η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, η Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη,φαίνεται ότι έχει μπει και αυτή κάτω από τη Σιωνιστική ομπρέλα,αφού με τις δηλώσεις της σήμερα έριξε καθαρά το φταίξιμο στους Παλαιστίνιους,ξεχνώντας ότι οι Σιωνιστές Εβραίοι πήραν μετά βίας τη γη από τους Παλαιστινίους και τώρα τους έχουν βάλει μέσα σε ένα μαντρί που ονομάζεται Γάζα για να πεθάνουν εκεί μέσα σαν σαρδέλες.

Αιολος είπε...

Ρένα, εύχομαι χρόνια καλά...

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

οι κυβερνήσεις Νόστε πάνε όπου φυσάει. αυτά που λέγει η κα. Μπακογιάννη θα τα έλεγε κάθε υπουργός εξωτερικών και του κκε να ήταν η κυβέρνηση.

Nikos Goudanakis είπε...

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι τη σφαγή δεν την κάνει η εβραϊκή κοινωνία, η οποία απαριθμεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον Κόσμο, κάθε ιδεολογίας, αντιλήψεων, και θέσης πάνω στο ζήτημα, αλλά το Κράτος του Ισραήλ, το οποίο πρέπει ν' αντιμετωπιστεί ως ένα πολιτικό και πολιτειακό μόρφωμα ανεξάρτητο από τη θρησκεία του Ιουδαϊσμού, η οποία έχει ανθρώπους από διάφορα έθνη, Κράτη, και πολιτικούς χώρους. Δείξτε λίγη υπευθυνότητα, σας παρακαλώ. Χαίρετε.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

δείχνουμε!!
δέστε αυτό

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2008/12/blog-post_28.html

Nikos Goudanakis είπε...

Ευχαριστώ για το άρθρο.

NOCTOC είπε...

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ Εβραίος και Σιωνιστής Εβραίος (υπάρχουν και Χριστιανοί Σιωνιστές στις Η.Π.Α).Πολλοί Εβραίοι μάλιστα είναι οι πρώτοι που καταδικάζουν το Σιωνισμό.Το θέμα εδώ δεν είναι οι Εβραίοι ή ο Ιουδαϊσμός,αλλά ο Σιωνισμός και η πολιτική της εθνοκάθαρσης που ασκεί,χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το ολοκαύτωμα των Εβραίων για να μπορεί να κάνει το δικό του ολοκαύτωμα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.Έτσι για να μπορέσουν να κάνουν τη γενοκτονία τους ανενόχλητοι,αποκαλούν όποιο εναντιώνεται στα εγκλήματα τους ως αντισημιτιστή.Με μια τέτοια φασιστική προσέγγιση,προσπαθούν να κλείσουν τα στόματα σε όλους όσους τους εναντιώνονται.Η ειρωνεία είναι ότι μια τέτοια προσέγγιση καθιστά και όλους αυτούς τους Εβραίους που είναι κατά του Σιωνισμού επίσης αντισημιτιστές.

Unknown είπε...

αγαπημένοι μου φίλοι,
η συζήτηση είναι τρομερά ενδιαφέρουσα, αλλα εγώ δεν είμαι σε θέση να απαντήσω...
αφενός λόγω άγνοιας, αφετέρου λόγω αδυναμίας ή ανησυχίας... χρόνια πολλά σε όλους
κι εύχομαι η τωρινή σφαγή να πάψει...
η βία μας κατακλύζει από παντού.
καιρός να σταματήσει η τόση βία

Aνεμος είπε...

η παγκοσμιοποίηση του τρόμου, αδερφέ τι στο διάλο να γιορτάσω ένα χοντρό αγιο βασίλη που αν δουν χοντρό τα παιδιά στην αφρική θα νομίζουν ότι είδαν εξωγήινο συγνώμη αλλά είμε οργισμένος

MenieK είπε...

τι τρόμος, αυτή η παγκοσμιοποίηση του τρόμου :-(

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_9238.html

μια μικρή κοπέλα απαγγέλλει ποίημα
"Παλαιστίνιος, το όνομά μου Παλαιστίνιος". το ύφος της θα σας το μεταφράσει καλύτερα και από τις λέξεις.