Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

http://anemos5.blogspot.com/2009/09/blog-post_03.html

δεν ξέρω αν περισσεύουν τα σχόλια.
δεν θίγω αν έκαναν καλά ή άσχημα.
σέβομαι τη θρησκεία του καθενός, ή το συναίσθημα της απουσίας της.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.

είμαι σαφώς ενάντια στην κάθειρξη και έλεγχο αυτών των γυναικών.
φυσικά και ενάντια στη θανάτωσή τους.

όπως είμαι ενάντια και στο γεγονός ότι ψάχτηκε το σπίτι τους, βρέθηκε η καινή διαθήκη, και αυτό ήταν πειστήριο για κάτι.

ΟΧΙ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΕΤΣΙ ΛΕΜΕ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΗΣ Ως ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΣ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

18 σχόλια:

Aνεμος είπε...

εχεις δικιο το ιδιο θα λεγαμε για βιαιο εκχριστιανισμο να σε καλα

phlou...flis είπε...

Διάβασα το σχετικό ρεπορτάζ και ανατρίχιασα. Ακόμα σήμερα; Ελεος πια

Ανώνυμος είπε...

me olo to sebasmo, kai xwris na thelw na fanw kynikos,

giati den allazoyn thriskeia*, ta koritsia, na glytwsoyn?

na glytwsoyme kai 'meis (to eysygkinhto koinon) apo tis sparaktikes propagandes tis kathe bild.

_____________________________________________
*(afoy, ws gnwston, allagi thriskeias den shmainei kat'anagkhn kai allagh pisths...)

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ..."

Ο σεβασμός κερδίζεται δεν επιβάλλεται δια ξυλοδαρμού...


Καλημέρα!

Coco είπε...

τι θα γίνει μ΄αυτό το θέμα της αθέμιτης εξουσίας
γενικότερα δηλαδή

P. Kapodistrias είπε...

Χμ...

ritsmas είπε...

παντού αιώνες τώρα η ιδια ιστορία. Επαναλαμβανόμενη, ψυχρή, αδιάφορη, με θύμα τον άνθρωπο που δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή.

Το προωθούμε στο φέις...αλλα δύσκολο το βλέπω να τη γλυτώσουν..

ritsmas είπε...

Ο κυνισμός επερίσσευσε στις δικές μας κοινωνίες κι ειναι καιρός να το κλείσουμε το στόμα μας με φερμουαρ...Αυτόο αφορά τον IVI που ειρωνεύεται μέσα σ όλα..

Ανώνυμος είπε...

ritsmas,
Εκλαμβάνω τη προτροπή σου "να το κλείσουμε το στόμα μας με φερμουαρ" ως επιπολαιη σαχλαμάρα, συγγνωστη ωστόσο αν σκεφτούμε ότι ειπώθηκε κάτω από το υπολογίσιμο συναισθηματικό βάρος της μεγάλης σου στεναχώριας για την τύχη των δοκιμαζόμενων εκχριστιανισμένων περσίδων.

Το σχόλιο σου (όπως και όλα τα προηγούμενα, του δικού μου πρωτίστως συμπεριλαμβανομένου) δεν είναι παρά τετριμμένες κοινοτοπίες! παρα ταύτα, η πρόταση επαναμουσουλμανισμού για την σωτηρία των δύο εκκεντρικών περσίδων, υποψιάζομαι ότι θα ήταν σαφώς αποτελεσματικώτερη συγκρινόμενη με το δικό σου "ηρωικό" στην αφέλειά του, ανακοινωθέν ότι "προωθείτε στο φέις" το θέμα, μολονότι παραδέχεσαι ότι "δύσκολο το βλέπετε να τη γλυτώσουν..".
Αν υποτεθεί ότι η όλη ιστορία δεν είναι επικοινωνιακό κατασκεύασμα προς εξυπηρέτηση ποικίλων επιδιώξεων (που έτσι κι αλλιώς είναι, και φροντίζετε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ως τέτοιο..), αν δηλαδή υποτεθεί ότι οι δύο δυστυχείς γυναίκες όντως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δολοφονηθούν από τους φανατικούς ισλαμιστές και αν όντως μας ενδιαφέρει "να την γλυτώσουν", τότε "προωθείστε στο φέις" την ιδέα να προσπαθήσει κάποιος ( ή καλλίτερα κάποια, όπως η Sabatina James, γνωστή ex-μουσουλμανα, νυν χριστιανή ακτιβίστρια..) να τις πείσει να ξαναγίνουν μουσουλμάνες. Δεν ξέρω βέβαια αν "η κάποια" θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

---

ΥΓ.
Η ειρωνεία, για την οποία μάλλον αβάσιμα με εγκαλείς, είναι ανώτερη λογική άσκηση και ενίοτε ύψιστη εκφραστική τέχνη, καταστάσεις δηλαδή που απαιτούν ιδιαίτερη πνευματική εκλέπτυνση και πολύ εξελιγμένη διανοητική λειτουργία, ευφυή κατορθώματα δηλαδή, τα οποία η ημιμαθής και ακαλλιέργητη ταπεινότητα μου πολύ-πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει και πολύ περισσότερο να τα πετύχει.

ritsmas είπε...

Δεν ειρωνευομαι.Μια διαπίστωση έκανα και τίποτα περισσότερο.Με αυτά τα θέματα ασχολούμαι παρα πολλά χρόνια και πιστεύω ότι εστω και μια μικρή αναφορά βοηθάει πολύ. Σε διαβεβαιώ.Το τί θα κάνουν τα κορίτσια δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι δεν λεμε κοινοτυπίες, ούτε τετριμμένες κουβέντες.
Χαιρετώ και καλόν ειναι να μην σπεύδει κανείς να λέει πράγματα που δεν ευσταθούν για καμιά πλευρά και για κανένα.

Babis Dermitzakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Babis Dermitzakis είπε...

Έλα τώρα βρε Ελένη, ας τις αφήσουμε να πεθάνουν, θα γίνουν μάρτυρες και θα πάνε στον παράδεισο. Εξάλλου θα τις εκτελέσουν, δεν θα τις ρίξουν να τις φάνε τα λιοντάρια όπως έκαναν οι Ρωμαίοι. Δεν σκοπεύω να υπερασπιστώ τον ένα φανατισμό ενάντια στον άλλο.
Το Σάββατο τι θα έλεγες να βρεθούμε στην Άγκυρα, η παρέα;

Heliotypon είπε...

Μα αν η πίστη έκανε καλλίτερους τους ανθρώπους, θα έπρεπε αυτοί δικαστές, πιστοί του Αλάχ, να μην είχαν κάνει αυτό που έκαναν στις κοπέλες που έγιναν χριστιανές. Σε κάποιες άλλες εποχές τα ίδια έκαναν και οι χριστιανοί στους ανθρώπους, με διάφορες αφορμές. Πότε επιστήμονες, πότε μάγισες, πότε μοιχαλίδες, σε θρησκευτική δουλειά να βρισκόμαστε! Η θρησκεία, οποιαδήποτε θρησκεία, αυτοακυρώνεται με τις αντιανθρώπινες πράξεις της. Τι άλλο να πω!

Ανώνυμος είπε...

高雄旅遊墾丁旅遊
阿里山旅遊台東旅遊
清境旅遊包車旅遊
高雄一日遊墾丁一日遊
台南一日遊∣觀子嶺旅遊
高雄墾丁WISH計程車(七人座)高雄租車九人座
機場接送一日遊

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

ο νόμος της Ζούγκλας διευρυμένος σε ένα πιο πολύπλοκο σύστημα, χωρίς τις αρετές του.

Καλημέρα.

Babis Dermitzakis είπε...

Ελένη μου είσαι καλά; Είπα και στην Ανζέτα να συνεννοηθείτε να βρεθούμε το άλλο σάββατο. Επί τη ευκαιρία, με έπιασε περιέργεια να δω τι σου γράφει ο κινέζος, αν θέλεις να παντρευτείς αναλαμβάνει να σου βρει γαμπρό, τον πιο κατάλληλο, γιατί ο γάμος είναι λέει "το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου". Αν είναι έτσι, αμέσως μετά σαν πιο σημαντικό γεγονός έρχεται το διαζύγιο.

Ανώνυμος είπε...

新彩整形外科診所
整形整形外科隆乳內視鏡隆乳豐胸果凍矽膠雙眼皮割雙眼皮縫雙眼皮開眼頭眼袋隆鼻韓式隆鼻抽脂削骨狐臭、>>>參考網站

Eriki είπε...

雙眼皮 新彩整形

大陸新娘 高雄租車

中秋禮盒 肉毒桿菌

瑜珈教室 高雄旅遊

保健食品 乳酪蛋糕

台中住宿 墾丁旅遊

整形外科 首頁科技

電波拉皮 歐化廚具

外籍新娘 果凍矽膠

流行服飾 室內設計

汽車旅館 日光花園

法拍屋 隔熱紙

保健食品 乳酪蛋糕

流行服飾 室內設計

汽車旅館 日光花園

法拍屋 隔熱紙

台中住宿 墾丁旅遊

整形外科 首頁科技

電波拉皮 歐化廚具

外籍新娘 果凍矽膠