Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΠΑΔ 426/2-3-2011)

Η πληρωμή δαπανών προς τους σφαλισμένους θα πραγματοποιείται πλέον αποκλειστικά μέσω τραπεζικού εμβάσματος.
Σας τονίζουμε ότι σε περίπτωση που το ποσό εμβάζεται σε τράπεζα διαφορετική την Πειραιώς(με την οποία συνεργάζεται ο ΟΠΑΔ), ο ασφαλισμένος πιθανόν να επιβαρυνθεί με τα έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος που εφαρμόζει η τιμολογιακή πολιτική της τράπεζάς του (από πλευράς Πειραιώς η συναλλαγή είναι ανέξοδη).
Κατόπιν αυτού, για την κατάθεση δαπανών στον ΟΠΑΔ, παρακαλούμε μαζί με τα δικαιολογητικά να προσκομίζετε και φωτοτυπία λογαρισαμού τραπέζης στο οποίο πρώτος δικαιούχος είναι ο άμεσα ασφαλισμένος.

===============
ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΦΘΑΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΑΡΓΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΔΟΠΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΑΘΕΙΑ.
ΕΕΕ!!!
ΦΤΑΝΕΙ.
με ποιο δικαίωμα προωθείται προς τους ασφαλισμένους δημοσίου η εμμονή να προτιμήσουν να έχουν ένα λογαριασμό στην τράπεζα πειραιώς γιατί αλλιώς θα πληρώνουν έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος σε κάποια άλλη τράπεζα;

όταν είδα αναρτημένη αυτή την ανακοίνωση, στην οποία σημειωτέον διόρθωσα τα λαθάκια, ένιωσα να μειώνεται η ελευθερία όλων μας εκεί μέσα.
ζήτησα να καταθέσω ένα σημείωμα για να διαμαρτυρηθώ, με συνημμένη αυτή την ανακοίνωση.
το ξανθό υπαλληλάκι εκεί, μου είπε: 'εγώ δε δίνω αντίγραφο'.
της απάντησα: δε με ενδιαφέρει τι κάνετε εσείς. εγώ ζητάω αντίγραφο της ανακοίνωσης και όχι συναλλαγή μαζί σας.
πήγα στην προϊσταμένη.
ήταν ευγενέστατη, και προφανώς πολύ οργανωτική, όλα διεκπεραιωμένα, στο γραφείο της υπήρχε μόνο μια πολύχρωμη εφημερίδα και τίποτε άλλο.
της διάβασα την επιστολή που υπογράψαμε όσοι είδαμε την απαράδεκτη ανακοίνωση:

είμαστε ασφαλισμένοι του δημοσίου και έλληνες πολίτες κατά πλειοψηφία. θεωρούμε απαράδεκτο, εκτός από την ταλαιπωρία απαράδεκτης αναμονής, να
1. πρέπει να έχουμε συναλλαγές και αριθμό τραπέζης στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλιώς να πρέπει να επιβαρυνθούμε όπως λέει η ανακοίνωσή σας στο πρωτόκολλο.
2. για ποιο λόγο, κάθε φορά που ερχόμαστε σε συναλλαγή μαζί σας, πρέπει, πλην των ιατρικών, να χρειαζόμαστε και άλλα έγγραφα όπως τώρα μας ζητάται φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης;
είναι άδικο.



αυτό γράφτηκε πρόχειρα εκείνη την ώρα και υπογράφηκε από μένα και άλλα δώδεκα άτομα που μαζεύτηκαν γύρω μου.
η προϊσταμένη, όταν της είπα ότι αν δεν έχει άλλο αντίγραφο της ανακοίνωσης να μου δώσει θα αναγκαστώ να το πάρω εγώ, της φάνηκε υπερβολικό το γράμμα μου, πως αποκλείεται να γράφει έτσι η ανακοίνωση.
είχε βέβαια την καλοσύνη να πάει να τη δει, να τη διαβάσει, και να μου δώσει φωτοτυπία, εξηγώντας ότι έγινε μειωδοτικός διαγωνισμός και κέρδισε η τράπεζα πειραιώς.

εγώ εξήγησα ότι δεν έχω τίποτε εναντίον της τράπεζας πειραιώς, αλλά είναι αδύνατον τα συμφέροντα του οπαδ να αποκτούν μονοπωλιακό χαρακτήρα ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία του κάθε πολίτη σε συναλλαγή με το δημόσιο, που, έμμεσα, για να μη χάνει χρήματα, καλείται να έχει αριθμό λογαριασμού σ' αυτήν την τράπεζα.
τι σόι μειωδοτικός διαγωνισμός εμπλέκει και ποινικοποιεί εμάς τους πολίτες;
ας πληρώνει το ίδιο το οπαδ, αν δε θέλει να χρεώνει και να χρεώνεται από τράπεζες, ξέρω γω;

κατέθεσα αυτή τη διαμαρτυρία στον οπαδ αγίας παρασκευής και κράτησα αντίγραφο.
παρακαλώ πείτε μου ιδιωτικά ή δημόσια πώς θα βρω το δίκιο μου, κι εγώ και τόσοι άλλοι.

5 σχόλια:

roula karamitrou είπε...

Για νανοίξεις το λογαριασμό θέλει να βάνεις και παράδες η τράπεζα πειραιώς;)
Φιλιά και κουράγια λένη
και φωνή φωνή μεγάλη έστω για στιγμές του 24ωρου των γονιών των ανθρώπων με αναπηρία γιατί όντως όλο δεν περιγράφεται

shirine nour είπε...

σε εμάς τους εικαστικούς καλλιτέχνες η ίδια χώρα που σε "στέλνει" στην τράπεζα πειραιώς, παρέχει ασφάλιση απορίας και φυσικά..χαχαχα...δεν δίνει συνταξη. αλοίμονο με αυτά τα ποταπά, μπανάλ και μικροαστικά θα ασχολούμαστε...!!!!!

Unknown είπε...

ρου, εσύ ξέρεις.
οι άλλοι που βλέπουν, γιατί δεν ξέρουν;

γιατί, όπως λέει το ευαγγέλιο, είναι μωροί και τυφλοί.

είναι χωλοί, θα έλεγα εγώ, έχουν χολή στην ψυχή.

Unknown είπε...

ρούλα, όπως το λες.
ένα παράδειγμα: πήγα σ' ένα ιατρείο και συνάντησα ένα μικρό αυτιστικό: 7 χρόνων, δε μιλούσε, έκανε τις πιο ευαίσθητες και τέλειες κινήσεις, και πήρε το κινητό μου. η μαμά του φρίκαρε.
του άφησα το κινητό, σιγά τ' αυγά, ο μικρός το εκτίμησε, μου το επέστρεφε όταν του το ζητούσα, του το έδινα όταν γρύλιζε ή κάπως έτσι.
η κυρία μου είπε: τρόμαξα που τον είδα να παίρνει το κινητό σας. ξέρετε τι έχω τραβήξει γι' αυτό;

κι ο μικρός, δε χάλασε το κινητό.
στο μυαλό των λεγομένων νορμάλ, το παιδι έτρωγε τη γενική απόρριψη, γιατί από τα μη νορμάλ παιδιά, για να είσαι σίγουρος ότι τα απορρίπτεις κι έχεις και δίκιο, ζητάς να είναι πιο εντάξει κι απ΄τα νορμάλ. άντε πάτε να... εσείς οι...
όχι εσύ ρούλα, όλοι αυτοί που δημιουργούνε στεγανά για να δημιουργούν μαζί και τους καιάδες.

Unknown είπε...

σιρίν,
κι εσείς οι καλλιτέχνες...
όταν εντάσσεστε, όλα καλά.
όταν δημιουργείτε, όλα υπό αναίρεσιν.
φαντάσου όμως κάποιον, που δεν μπορεί να δημιουργήσει γιατί όλα έχουν αποφασιστεί, κι όκα του έχουν αρνηθεί, από πολύ νωρίς...

σε φιλώ.